Un marinar la curtea Printului Paul

Ziceam zilele trecute ca nu mai pot cu asta, Printul Paul de Romania. Acum toata lumea e interesata deodata cam cata mostenire poate sa revendice individul. Pai cat? Cam cat o vrea Presedintele sa-i dea, ca vorba aia sunt cumetri si alalaltul regele nu prea e pe roze cu marinarul. Acia la noi la “Romanica” printii si printesele sunt bine impartite in familia prezidentiala. Presedintele cu bastarzii facuti la betie si petreceri cu iz de lupanar, ca asa ii sade bine si fra’su cu „Mondialii”, printi la ei la etnie, calariciosi, predispusi la ciordeala. Asta e, daca au avut copilarie nefericita si nu le-au spus parintii povesti cu printi si printese la timp, o dau acum la batranete in “monarhie”, fiecare dupa cum a inteles sau dupa cum ii pica bine. Coincidenta sau nu, se pare ca cearta capitanului de vas cu regele mormait e cam cusuta cu ata alba. Acum fiecare cu soarta lui, ca vorba aia maine poimaine expira mandatu’ si e bine sa te retragi le caldurica, bufon la curtea retrocedata a Printului de Varza Acra. Mai nasol cu fra’su, ca Bercea parca vad ca-l pune sa mane caii la grajduri.

2 Comentarii

  1. Maria

    Mare coincidenta ca acest Paly a fost inclus in timpul domniei marinarului in familia regala; sigur asta inseamna investitie pentru viitor, stie el nenea presedintele ce face, intotdeauna a facut ce-a facut cu un scop sigur, altminteri nu se poate. Vom trai si vom vedea si vom mai comenta atunci.

  2. utilitatea lor in epoca moderna este data tocmai de aceasta globalizare si „corporatizare” a lumii. in lumea in care traim corporatiile au din ce in ce mai mare putere. de exemplu in coreea de sud corporatia samsung a ajuns la nivelul la care este cu ajutorul statului si invers, statul se mai sprijina pe aceasta corporatie din cand in cand. si alte exemple le putem vedea in toata lumea unde corporatii falimentare au fost de curand salvate de stat. ceea ce va duce la dizolvarea statului in aceste corporatii, bineinteles pe termen foarte lung. dupa parerea mea este periculos. pentru ca o corporatie este un sistem despotic nu unul democratic, si este normal sa fie asa daca corporatia isi mentine doar rolul economic. dar acordand prea mare importanta acestor corporatii riscam sa renuntam tocmai o parte dintre drepturile omului. in virtutea istoriei o familie regala intruchipeaza cel mai bine statul si continuitatea unui popor. mai bine decat o face un presedinte ales pe 4-7 ani. deci familiile regalel au rolul de a intruchipa partea neeconomica a societatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*