„Zvonul mic” rastoarna „Revolutia mare”

Degringolada politica e mai mare decat si-ar fi imaginat cineva. Se merge la improvizatie si regulile se schimba pe parcurs in functie de situatie.

iohannis_bun_00247600_1Daca strada are mai mult de 25 de mii de soldati cu baionetele montate, repliere pe toate flancurile si pace, aveti dreptate si promitem ca se face cum vreti voi.

Cam ca la “Tara, Tara, vrem ostasi”, pe cine, pe Ponta.

Vreti alegeri anticipate, imediat,  cand sa fie, maine sau poimaine cel mai tarziu.

Apoi, se mai inmoaie baioneta si se lasa arma la picior, ia de vezi cum se  incordeeaza muschiu’ si revenim la ale noastre. Pai sa vedem, ca n-ar fi momentu’ de anticipate, c-o fi, ca n-o fi, poate in 2016 sau mai vedem.

In timpu’ asta, da-i cu zvonu pa’n la ziua pe toate burlanele si tevile de scurgere.

In ’90 – ’91 erau cateva ziare si o televiziune.  Daca scapai porumbelu’ verde pe teava mare TVR, toata lumea il vedea cu gura cascata si te credea pe cuvant. Ba, e mov, ce mai, s-a dat la televizor.

Cum sa fie, ma,  porumbei mov?

Ba, e mov, daca iti spun tu nu intelegi ca l-am vazut io la TVR.

Degeaba incercau doua, trei fituici taraniste sa tipe saracele ca l-au vopsit nemernicii si o sa cada vopseaua la prima ploaie, in zadar, fal-fal, s-a vazut ca e mov si dus a fost.

Multe din „faptele de bine” petrecute in ’90-’91 au fost semnalizate alarmant la vremea respectiva de presa libera, abia nascuta, gen:

– Iliescu i-a cheamat pe mineri in capitala,

– militienii lui Chitac si-au dat foc la autobuze,

– cei care arunca cu cocktailuri molotov la Politia Capitalei nu sunt studentii.

– ofiteri imbracati in  mineri indruma carbunarii direct la sediile partidelor istorice.

646x404E, toate astea au fost catalogate drept: „zvonuri murdare” si „manipulari odioase” ale PNT-ului in cardasie cu PNL-ul si manevrati de retgalisti, menite sa destabilizeze tanara noastra democratie. Si daca te lungeai la discutii iti luai si un cap in gura, ca n-ai mancat salam cu soia

E, uite ca la 25 de ani de la „deranjul” din Piata Universitatii s-a dovedit ca zvonul bate gradul si manipularea s-a facut spontan dupa un plan bine stabilit iar Bunicuta nu-si mai aduce aminte.

Acum situatia e complicata.  Se joaca tare. Net-ul e la putere, televiziunile sunt multe, marunte si imparite, FB-ul e al tuturor si fiecare are propria lui agentie de stiri libera si independenta.

artificii_colectiv_8ace86f65b

 

 

 

 

 

 

 

Cate din „zvonurile nefondate”, „intoxicarile odioase” sau „manipularile ordinare” din zilele astea se vor dovedi adevarate peste cativa ani.

Publicat in D'asta zic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*